News

 

Toeniskoetter Rises to the Challenge for Haynes and Boone Expansion

Posted by TC Admin
June 28, 2017 | Keywords: Law  Occupied  

 

As demand for its legal services increased, it was clear that the law firm of Haynes and Boone, LLP, would have to build out its space at 525 University Avenue in Palo Alto. The space was to expand significantly, but the firm didn’t want the new space to look tacked-on; it had to meld smoothly with the existing office area to look like it had all been built at the same time.

“We were looking for a company that would partner closely with us and our architecture firm, a company who had great relationships with local sub-contractors, and one who knew how to navigate through the City’s processes,” says Haynes and Boone N.Y. Managing Partner Ken Bezozo. “Toeniskoetter came highly recommended by several law firms who had utilized their services and were extremely satisfied.”

The Haynes and Boone expansion meant new offices and support spaces, as well as conference rooms, break rooms and copy rooms. In addition, both restrooms would be upgraded to bring them into ADA compliance. Complicating matters was the fact that construction would be taking place on the fourth floor of a high-rise building -- while the site was fully occupied.

Fortunately, those kinds of issues are all in a day’s work for Toeniskoetter Construction. “We conducted the upgrade in three phases to make sure the attorneys and staff were able to continue working while construction was underway,” says Toeniskoetter’s Vice President of Construction, Adam Toeniskoetter. “We also did a lot of off-hour work, including evenings and Saturdays, and coordinated with building management to bring in materials and keep the site clean.”

Now ensconced in their new, expanded space, Haynes and Boone is extremely pleased with the result. “Blending a new and existing space so that the finished product looks seamless is not easy for any builder,” notes Bezozo. “Subtle details in the lobby, corridor design, and lighting tie the entire floor together, erasing any sense of old versus new.”

The expansion was designed by New York’s Gensler Architecture, Design & Planning, P.C.

Recent Posts